Η Caramondani Hellas προμηθευτής υλικών και συστημάτων του κέντρου πολιτιμού Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος και χορηγός του κατασκευαστικού βίντεο

Η εταιρεία Caramondani Hellas, αντιπρόσωπος υλικών και συστημάτων υψηλής ποιότητας για σύγχρονες κατασκευές, συμμετείχε στην κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο Δέλτα Παλαιού Φαλήρου, προμηθεύοντας μεγάλο αριθμό προϊόντων της, καλύπτοντας ενα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η εταιρεία είναι περήφανη για μία ακόμη αξιόλογη συνεργασία που συνετέλεσε στην αξιοπρόσεκτη υλοποίηση του νέου αρχιτεκτονικού αποκτήματος της Αθήνας, μελέτης Renzo Piano.Το έργο αναδείχθηκε από το Αμερικάνικο περιοδικό διεθνούς φήμης ENR, ως το καλύτερο κτίριο πολιτισμού στον κόσμο και κατέκτησε την πρώτη πλατινένια πιστοποίηση Leed για δημόσιο κτίριο στην Ελλάδα. Η περιβαλλοντική πιστοποίηση αυτή, είναι κορυφαία σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Caramondani Hellas προμήθευσε υλικά και συστήματα που εγκαταστάθηκαν σε όλα τα κτίρια του ΚΠΙΣΝ, δηλαδή την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Βιβλιοθήκη, το Parking, το Workers’ Building, αλλά και το Πάρκο, το Κανάλι μήκους 400μ και την Εσπλανάδα. Μερικά από τα υλικά αυτά ήταν: συστήματα στήριξης Η/Μ TYCO, συστήματα στήριξης βαρέως τύπου PILA SYSTEM, υλικά πυρόσβεσης TYCO Grinnell, μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού και υφάλμυρου νερού OSMO SISTEMI, δεξαμενές πυρόσβεσης και πόσιμου νερού από GRP των SUNG IL και AC PLASTICS, αντισεισμικοί σύνδεσμοι σωληνώσεων VMC, σωλήνες από ελατό χυτοσίδηρο SAINT GOBAIN PAM, σωλήνες και εξαρτήματα από GRP της HOBAS, αυτόματα ανοιγόμενες πόρτες SAIMA, bollards και μπάρες ελέγχου διέλευσης URBACO - CAME, καλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας HAGO, σχισμές αποστράγγισης GATIC, κανάλια αποστράγγισης από προκατασκευασμένο μπετόν με υαλοΐνες HYDROTEC καθώς και πολλά άλλα.

H ανάδοχος κοινοπραξία κατασκευής του ΚΠΙΣΝ, SALINI IMPREGILO SpA – TERNA SA, αποτύπωσε την υλοποίηση του σε ένα εντυπωσιακό βίντεο 40’:

«SNFCC In the beginning», στο www.youtube.com/user/caramondanitv , χορηγός του οπoίου ήταν και η CARAMONDANI HELLAS.

//